Flexoring

Ett varumärke inom Teknikprodukter

Flexoring

Mäter sig med allt och alla

Flexoring är enkelt. Du bestämmer mått och dimension. Vi levererar exakta o-ringar. Oavsett storlek eller typ av utmaning. Givetvis med högsta kvalitet och helt utan skarvar. Priset är det heller inget fel på. På så sätt får du inte bara en O-ring. Du får också maximal frihet till ditt projekt då vi formar oss helt runt din utmaning.

Vårt koncept

Med Flexoring slipper du dyra verktygs- och ställkostnader. Du blir också av med långa ledtider och osäkra lösningar. Flexoring ställer också upp med alla gångbara material som t.ex. NBR, FPM och EPDM. Men framför allt är du helt fri när det gäller innerdiameter. Konceptet lämpar sig väldigt väl för stora O-ringar. Minsta mått är 200 mm och sen är det bara din utmaning som sätter gränserna.

Hur då? Jo, Flexoring formpressas med en unik metod. En metod som innebär att O-ringen får egenskaper och toleranser som är minst lika bra som en traditionellt formpressad O-ring. Kvaliteten håller för alla installationer. Både dynamiska och statiska. De lim- eller vulkskarvade alternativen på marknaden kan inte alls mäta sig med kvaliteten som Flexoring lever upp till. Flexoring är i en klass för sig.

Från Hisingen till Hönö till andra sidan jorden

Allt började med ett mail

På Hönö tillverkar en av våra kunder propellerdrifter till stora fartyg. Vi på Teknikprodukter hjälper dem med bland annat O-ringar i stora dimensioner. Klockan 09.37 en kall vinter­morgon damp ett mejl ner hos vår kundsupport. “Dessvärre ligger fartyg i dock och är i behov av dessa tätningar OMGÅENDE och som alltså gäller till propellerbladen vilket de inte kan stå utan. Det är MYCKET VIKTIGT för oss att hjälpa kunden. Ser fram emot återkoppling redan under förmiddagen, då kund finns på andra sidan jorden.”.

Den perfekta lösningen

Den stora utmaningen var att det rörde sig om en väldigt stor specialdimension som inte fanns på lager, åtminstone inte i en kvalitet som klarade kundens skyhöga krav. Vi hade dock den perfekta lösningen; Flexoring. Flexoring kan tillverkas i vilken dimension som helst, på extremt kort tid och utan verktygskostnader. Kvaliteten är dessutom minst lika bra som vid konventionell tillverkning.

Slutet gott...

Två dagar senare dök O-ringarna upp på vårt kontor på Hisingen och expressbudades till Hönö. Vår kund lagade den trasiga propellern och fartyget kunde på nytt ge sig ut på de sju haven.

Boka ett möte

Kontakta oss och berätta mer om din utmaning:
036-37 62 00

FILIP HELLQUIST
Affärsområdeschef
031-742 53 01
fhe@teknikprodukter.se

Kontaktperson

Beställning

Kontakta oss för att beställa flexoring:
036-37 62 00
E-post: order@teknikprodukter.se

Teknisk specifikation

Vill du veta mer om våra O-ringar så kan du ladda ner mer information här:

Ladda ner