Detta är Smartcomp

Smartcomp är ett koncept som ger dig unika möjligheter att skräddarsy kompositlager efter dina behov. En möjlighet som ges genom den smarta materialuppbyggnaden. Smartcomp består av en kombination av kompositmaterial och rostfritt stål. På så sätt kombinerar Smartcomp kompositmaterialets självsmörjande egenskaper med stålets styrka och bärighet. Materialkompositionen går att anpassa helt efter dina utmaningar. Smartcomp är fullständigt flexibelt. Dessutom är Smartcomp skalbart både när det gäller bärighet och dimension och passar alla inbyggnadsmått. Perfekt för dig som tröttnat på lager och bussningar som rostar och behöver ständig smörjning och underhåll. Det är dags att tänka om.

Tänk Smartcomp.

1

Tänk
självsmörjande

En värld utan oändliga smörjpunkter. Finns den? Med Smartcomp blir svaret ja. Du sparar massor av tid och pengar. En direkt effekt av att du kan rationalisera bort smörjgrupper och dyra material. Dessutom minskar du din miljöpåverkan. Du blir också av med en hel del stress och kan fokusera på annat.

2

Tänk
korrosionsfritt

Att installera en lagring som inte rostar ger helt nya möjligheter. Framförallt allt om lagringen kommer i kontakt med fukt och vatten. Då är Smartcomp det självklara valet. Du väljer också en bekymmersfri tillvaro när det kommer till drift och underhåll.

3

Tänk fritt

Låt din kreativitet styra. Inte begränsningarna. Vi skräddarsyr Smartcomp efter dina behov. Du behöver inte bry dig om standardmått och kan vara innovativ på helt nya nivåer. Dessutom har du själv möjlighet att vara med och bidra till en framgångsrik lösning.

Smartcomp vs. nordsjön

Nordsjöns is, saltvatten och hårda stormar ställer höga krav på både människorna och utrustningen som får offshoreindustrin att fungera. Att kunna lita på varandra och på de maskiner man arbetar med är livsavgörande när vågorna slår mot isiga däck och havsguden Njord gör allt i sin makt för att förstöra din dag.

Vår kund, som tillverkar utrustning till offshoreindustrin, behövde lager till sina kranar. Ordinära material är ingen match för havets salta vatten och extrema väderförhållanden. Därför behövde våra lager motstå korrosion och klara högar belastningar, men fick samtidigt inte vara för stora och skrymmande. Kraven från kunden var höga och applikationen krävande, men vi satt på en lösning – korrosionsfria och flexibla Smartcomp.

Kunden gick på vår linje och resultatet blev en succé. Tack vare att vi kunde skräddarsy dimensionerna blev det en kostnadseffektiv lösning som fungerar perfekt. Saltvatten, stora belastningar och Nordsjöns isande vindar är helt enkelt ingen match för den som tänker smart och väljer Smartcomp.

Tänka tillsammans?

För att verkligen få ut allt av Smartcomp föreslår vi ett möte. Låt oss inspirera och informera dig om vad Smartcomp kan innebära för dig och din utmaning. Och vi älskar utmaningar. Dina och våra.