Från Hisingen till Hönö till andra sidan jorden

Allt började med ett mail

På Hönö tillverkar en av våra kunder propellerdrifter till stora fartyg. Vi på Teknikprodukter hjälper dem med bland annat O-ringar i stora dimensioner. Klockan 09.37 en kall vinter­morgon damp ett mejl ner hos vår kundsupport. “Dessvärre ligger fartyg i dock och är i behov av dessa tätningar OMGÅENDE och som alltså gäller till propellerbladen vilket de inte kan stå utan. Det är MYCKET VIKTIGT för oss att hjälpa kunden. Ser fram emot återkoppling redan under förmiddagen, då kund finns på andra sidan jorden.”.

Den perfekta lösningen

Den stora utmaningen var att det rörde sig om en väldigt stor specialdimension som inte fanns på lager, åtminstone inte i en kvalitet som klarade kundens skyhöga krav. Vi hade dock den perfekta lösningen; Flexoring. Flexoring kan tillverkas i vilken dimension som helst, på extremt kort tid och utan verktygskostnader. Kvaliteten är dessutom minst lika bra som vid konventionell tillverkning.

Slutet gott...

Två dagar senare dök O-ringarna upp på vårt kontor på Hisingen och expressbudades till Hönö. Vår kund lagade den trasiga propellern och fartyget kunde på nytt ge sig ut på de sju haven.